DEVENTER – De korfbalvelden van Devinco aan de Rielerenk stonden afgelopen woensdagen vol met basisscholieren. Het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi stond namelijk op het programma en maar liefst 60 teams verschenen aan de start. Dat is een verdubbeling t.o.v. van het vorige toernooi. Vanwege de CORONA Pandemie had het toernooi vorig jaar geen doorgang.

Vele vrijwilligers van Devinco hebben 3 woensdagavonden trainingen aangeboden en hier kwamen vele teams op af. Met groot enthousiasme werd er getraind en leerden de kinderen de korfbalkneepjes en werden ze klaar gestoomd voor het toernooi.

Het korfbaltoernooi wordt inmiddels al enkele decennia gehouden. Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs maken hier kennis met de sport. Voor de groepen 3 en 4 was er dit jaar voor het eerst ook een toernooi. Dit is zo positief ontvangen door de scholen, dat dat vanaf nu een vaste poule wordt.

Woensdag 13 oktober 2021 was het zover in Deventer met 60 teams in het toernooi .

Finales

In de categorie 3/4 ging de finale tussen twee teams van De Wereldwijzer uit Okkenbroek en Wij de Wereld. Deze spannende finale werd gewonnen na een strafworpenserie door Wij de Wereld. Zij zijn de allereerst schoolkorfbalkampioen uit groep 3/4 !

De Fair Play Prijs ging dit jaar naar  De Hovenschool

De 2e finale in n de categorie 5/6 ging tussen de teams van Sancta Maria 1 uit Lettele en Kleurrijk 1. Deze spannende finale werd gewonnen door Sancta Maria 1.

De Fair Play Prijs ging dit jaar naar de Kleine Johannes

De 3e finale werd gespeeld in categorie 7/8 en ging tussen de Rank 1 en Kleurrijk 2. Deze finale is met ruime cijfers gewonnen door Kleurrijk 2.

De Fair Play Prijs ging dit jaar naar de Olijfboom.

De Fair Play prijzen werden beschikbaar gesteld door Sportbedrijf Deventer,.

De teams van de Sancta Maria 1 uit Lettele en de Rank 1 mogen hun school vertegenwoordigen tijdens het Provinciaals Korfbaltoernooi in juni 2021. Voor de categorie 3/4 is er nog geen landelijk toernooi.

Alle kinderen verlieten het toernooi met een vaantje als herinnering en voor alle prijswinnaars was er een medaille en een Beker voor op school.

Meer informatie en foto’s van het schoolkorfbaltoernooi zijn te vinden op www.devinco.nl. en de facebook pagina van Devinco.

Volgend jaar gaat Devinco er weer vol voor om in september, de korfbalmaand trainingen te verzorgen en dan in oktober 2022 af te sluiten met het Schoolkorfbaltoernooi.

Vorig artikelHistorisch Centrum Overijssel gaat verder onder nieuwe naam
Volgend artikel18 maanden celstraf voor verdachte vuurwerkbom