DIEPENVEEN – Op 14 oktober a.s. om 14:00 uur leggen de Historische Vereniging Dorp Diepenveen en Omgeving en de werkgroep Struikelstenen van het Etty Hillesum Centrum struikelstenen bij de plek waar voorheen villa Borgelerhof stond. Daar woonde de joodse familie Muller waarvan vier familieleden tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgebracht. Kinderen van de beide basisscholen uit Diepenveen zullen een bijdrage leveren aan de ceremonie. De steenlegging is bij het appartementencomplex aan de Havezatelaan nabij de rotonde Laan van Borgele – Keizer Karellaan te Deventer.

Vervolgens zal burgemeester König om 15:30 uur een herinneringsbord onthullen voor de joodse juffrouw Sophia Bos. Sophia gaf les aan de dorpsschool in Diepenveen tot ze door de Duitse bezetter werd ontslagen. In 1943 is ze in Sobibor vergast. De onthullingsceremonie vindt plaats bij het Kulturhus, Dorpsstraat 30 in Diepenveen. Ook hierbij leveren kinderen van de beide basisscholen uit Diepenveen een bijdrage aan de ceremonie.

Tenslotte organiseert de Historische Vereniging om 20:00 uur een lezing in het Kulturhus, Dorpsstraat 30 in Diepenveen. De lezing gaat over de tijdens de Tweede Wereldoorlog omgebrachte Joden uit Deventer en Diepenveen en wordt gegeven door Lex Rutgers van het Etty Hillesum Centrum.

Vorig artikelKerstevent door en voor Deventernaren Kerst in de Koepel
Volgend artikelPieter Pot: nieuwe supermarkt in Deventer