Op vrijdag 8 oktober was de reguliere uitzending, maar op Videoland is de aflevering voorlopig beschikbaar: Rooijakkers over de Vloer bij de Deventerse politica Caroline van der Plas. De presentator ging eerder op visite bij onder anderen Danny Vera, Catherine Keyl en Dionne Stax. Het levert meestal boeiende, eerlijke gesprekken op, mede omdat de Bekende Nederlanders op vertrouwd terrein geïnterviewd worden.

Vooruitkijken

Het is een hedendaagse weelde dat men voor dit soort interessante uitzendingen niet meer thuis hoeft te blijven of de videorecorder te programmeren. Dankzij streamingdiensten als Videoland zijn uitzendingen vaak on demand beschikbaar. En dat voor schappelijke prijzen, zeker voor wie ook aan internet en tv vergelijken doet. Zodoende is het mogelijk om onder meer het interview met de openhartige Deventerse politica terug te kijken. Daar zien we hoe Rooijakkers een hapje mee-eet in huize Van der Plas in Deventer.

Strijdbare Deventerse

Van der Plas ontvangt Rooijakkers en zijn gevolg niet alleen in Deventer, maar ook in haar Haagse appartement, dat ze betrok toen ze de lokale politiek verruilde voor de landelijke. Desalniettemin biedt de uitzending een uitgebreid inkijkje in het veelzijdige leven van de ambitieuze frontvrouw van de BoerBurgerBeweging (BBB). Ze werd geboren in Cuijk op 6 juni 1967 en groeide op in Deventer. Van der Plas is de dochter van Wil van der Plas, de sportverslaggever van het Deventer Dagblad, en Nuala Fitzpatrick, die in Deventer actief was als CDA-gemeenteraadslid en -wethouder van 1986 tot 1994. In 2019 werd Van der Plas weduwe. Ze heeft twee zoons.

Carrière in de showbizz

De informatie op Wikipedia biedt niet datgene wat Rooijakkers lospeutert, zoals haar jeugdige worsteling met onzekerheid en eerdere aspiraties om het in de showbizz te gaan maken. Dat talent zien we min of meer terug in de vele tv-optredens van Van der Plas. Behalve in Rooijakkers over de Vloer verscheen ze al in deze aflevering van Boerderij van Dorst en hield ze zich staande aan de gevreesde tafel van de ongeleide projectielen van VI – De Oranjezomer.

Politiek DNA

Sommigen zijn van mening dat de Haagse politiek niet veel verschilt van de showbizzwereld. Hoe dan ook liet Carolines politieke DNA haar bloed richting een groter podium kruipen. Voorheen werkte ze als chef-redacteur voor Pig Business en Pluimveeweb. Bij LTO Noord en de Nederlandse Bond van Varkenshouders kreeg ze een baan als communicatiemedewerker. Als CDA-lid kon ze zich niet vinden in de verminderde steun aan de boerensector, waarna ze de partij de rug toekeerde en medeoprichter werd van BBB.

Vorig artikelPop-up locatie GGD IJsselland in activiteitencentrum De Schalm
Volgend artikelVrijwilligersprijzen 2021 nomineer mee