DEVENTER – Go Ahead Eagles – FC Groningen wordt aanstaande zondag definitief zonder publiek in De Adelaarshorst gespeeld. De KNVB, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie zijn met onderstaand statement naar buiten getreden na ruggenspraak met tal van betrokken partijen, waaronder het Supporterscollectief, dat een belangrijke stem had in het onderzoek naar de mogelijkheid om de komende twee speelrondes naar een latere datum te verplaatsen.

Het kabinet maakte afgelopen vrijdag bekend dat de wedstrijden in het betaald voetbal de komende drie weken zonder publiek moeten worden gespeeld. Dit in het kader van de nieuwste coronamaatregelen.

Op verzoek van de clubs heeft de KNVB samen met de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie uitvoerig onderzocht of – in plaats van in lege stadions te spelen – het mogelijk is om wedstrijden te verplaatsen zodat er later wel toeschouwers bij kunnen zijn. De afgelopen dagen is gesproken met de clubs, het Supporterscollectief, de centrale spelersraad, Coaches Betaald Voetbal, ESPN, politie, gemeentes, ministeries, politici en politieke partijen. Het blijkt vrijwel onmogelijk om duels op te schuiven. Het is bovendien risicovol voor de voortgang van de competities, terwijl de ontwikkeling van het coronavirus onzeker is. Daarom is de conclusie van dit onderzoek dat de wedstrijden niet worden uitgesteld.

Gelukkig is het kabinet gevoelig voor het feit dat voetbalclubs financiële schade lopen doordat ze zonder publiek moeten spelen, en wordt in overleg met ons een compensatieregeling uitgewerkt.

Het voetbal biedt in deze bijzondere tijden miljoenen mensen ontspanning, topsport en amusement. Door te spelen werken we (opnieuw) mee aan de oplossing. Maar we willen wel graag van ‘Den Haag’ horen wat er nodig is om zo snel mogelijk weer met volle tribunes te mogen spelen. Want daar draait het betaald voetbal vooral om!

Vorig artikelActivatieweekend TUI Deventer Colmschate is verplaatst
Volgend artikelSinterklaasactie bij de Diepenveense Winkeliers voor basisschoolkinderen