DEVENTER – De KNVB heeft alle clubs in het betaald voetbal gevraagd of zij de mogelijkheden om de competitie op te schorten onderzocht willen zien. Go Ahead Eagles heeft hier ‘ja’ op geantwoord.

Het kabinet maakte vrijdagavond bekend dat er in ieder geval tot en met 4 december geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden. Dit betekent concreet voor Go Ahead Eagles dat de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (zondag 21 november) en de uitwedstrijd tegen Willem II (zaterdag 27 november) in lege stadions gespeeld zouden moeten worden.

“Ons uitgangspunt is vanzelfsprekend altijd: we willen spelen met publiek”, aldus algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Het onderzoek van de KNVB moet uitwijzen tegen welke prijs dat dan is. Wordt de winterstop bijvoorbeeld ingekort? Of zijn er toch mogelijkheden doordeweeks? Je hebt dan te maken met interlandperiodes, bekerrondes en – in de Eredivisie – speelrondes in de Europese competities. Daarnaast is een belangrijke vraag: wat te doen als de lockdown voor het betaald voetbal onverhoopt wordt verlengd? Net als andere clubs hebben wij de KNVB gevraagd daar onderzoek naar te doen, zodat we als betaald voetbal samen met onze ketenpartners (zoals politie en gemeente) een weloverwogen besluit kunnen nemen.”

De vrijdag aangekondigde maatregelen houden ook in dat er helaas geen publiek meer mag worden toegelaten bij trainingen van Go Ahead Eagles. Supporters die reeds een los ticket hadden besteld voor de wedstrijd tegen FC Groningen, ontvangen komende week nader bericht. (Bron: GA-Eagles.nl)

Vorig artikelGewonden na frontale aanrijding tegen boom
Volgend artikelIntocht Sinterklaas in Diepenveen gaat niet door