DEVENTER – Een gelijkspel in Waalwijk was het startsignaal voor de ijzersterke maand oktober, waarin achtereenvolgens Heracles Almelo, Vitesse en Fortuna Sittard opzij werden gezet. Luuk Brouwers was een belangrijke pion in dit succes, en dat levert hem aan het eind van de maand een mooie beloning op.

Robin van Persie, Hakim Ziyech, Frenkie de Jong… Vele topspelers hebben de laatste jaren de prestigieuze prijs ‘Eredivisie speler van de maand’ mogen ontvangen van Hans Kraay jr. Vanaf heden staat daar een echte Eagle tussen: Luuk Brouwers! Een ogenschijnlijk dik verdiende beloning voor een prachtige maand van de middenvelder. Maar niet alleen met een rood-gele bril op is deze prijs verdiend te noemen; de statistieken van Brouwers liegen er namelijk allerminst om. (De prijs wordt gekozen op basis van statistieken en stemmen van fans, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing op ESPN)

Ten eerste verzorgde geen enkele speler deze maand meer Eredivisiegoals en- assists dan Luuk Brouwers (4 goals, 1 assist), waarmee hij gelijk staat met Dušan Tadić, Jesper Karlsson en Loïs Openda. De statistieken van Brouwers worden nog indrukwekkender als je kijkt naar zijn efficiëntie voor het doel. De middenvelder schoot in oktober namelijk maar vier keer op doel, en dat leverde dus vier doelpunten op! Overigens staat hij over het gehele seizoen op vijf schoten op doel én dus ook vijf goals!

Niet alleen voor het doel toont Brouwers zich een belangrijke speler. Ook op zijn positie, op het middenveld, is het een onmisbare schakel. Hij is bij Go Ahead Eagles namelijk de speler met de meeste passes (558) én met de hoogste passnauwkeurigheid (86%). Die passes zijn vaak doelgericht: Brouwers was dit seizoen 37 keer in een fase van balbezit betrokken die tot een schot leidde, vaker dan iedere andere Go Ahead-speler. Ook verdedigend staat hij zijn mannetje: hij was de speler met de meeste balveroveringen van het team (77 in totaal).

“Erg leuk en mooi dat ik deze prijs heb mogen ontvangen”, reageert Luuk Brouwers. “Het was een goede maand voor mij, zeker. Als je vaak trefzeker bent, kom je logischerwijs wat meer in de picture. We hebben een beweeglijk middenveld en met die dynamiek probeer je de tegenstander te slim af te zijn. Daarnaast heb ik van de trainer ik een wat aanvallendere rol gekregen op het veld. Dat heeft schijnbaar goed uitgepakt!”

Vorig artikelGave najaar activiteiten in het Oosten? Het Schwarzwald Rijssen
Volgend artikelEnergieneutrale reclamemasten langs de A1