DEVENTER – Hierbij het voorlopige programma, dit is nog onder voorbehoud van wijzigingen. Alle kinderen en ouders van Deventer en omgeving zijn welkom bij de intocht van Sinterklaas. Door de huidige tijd en maatregelen is de SADSC wel genoodzaakt bepaalde regels in acht te nemen.
  •  Men kan zich op de kades, langs bijna de gehele aanvaar-route over de IJssel, vrij  opstellen om de vloot met Sinterklaas, Pieten en Herauten goed te  kunnen zien.
  • Rondom de Welle zal er een afgebakend terrein zijn. Voor toegang tot dit gedeelte zal een geldig Corona ToegangsBewijs getoond moeten worden.
  • Tijdens de optocht door de stad kan iedereen Sinterklaas, de Pieten en de rest van het gevolg van dichtbij zien.

Alle genoemde tijden zijn richttijden!

08.45 uur: Vanaf dit moment begint het feest aan het verlaagde Wellepad. De BB’s Partyshow maakt er alvast een vrolijke en gezellige boel van.

09.00 uur: Rond deze tijd zullen de eerste Pieten aanleggen aan de kade en zullen de kinderen alvast wat pepernoten (coronaproof) in ontvangst kunnen nemen. Ook het Pieten orkest zal weer aanmeren en dan wordt het natuurlijk echt feest!

09.30 uur: De Herauten kondigen aan dat Sinterklaas weer in Deventer is, Burgemeester en Wethouders zullen de goede Sint van harte welkom heten op het verlaagde Wellepad. Daarna gaat Sinterklaas de kinderen van Deventer en omstreken begroeten.

10.30 uur: De optocht gaat van start. Dit jaar rijdt Sinterklaas, via een nieuwe route, vol trots op zijn schimmel door de stad.

De volgende route zal door de stad worden gelopen; Welle, Nieuwe Markt, Hofstraat, Lange Bisschopstraat, Korte Bisschopsstraat, Walstraat.

11.15 uur: Aankomst van Sinterklaas en de Pieten bij de Bergkerk. Tevens is dit het einde van de intocht.

Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een uitgebreider programma aanbieden.
Vorig artikelKoekstad radio in gesprek met Jan Willem van Dop over publiekloos voetballen (audio)
Volgend artikelKom shoppen in de sfeervolle binnenstad