DEVENTER – Het is een mooie traditie in Deventer: samen met buurtbewoners op 1 januari de vuurwerkresten bij elkaar vegen en die – op de eerste werkdag van het nieuwe jaar – naar een aantal punten in de gemeente brengen. Opgeruimd beginnen, noemen we dat. De Deventer Schoon Familie zorgt altijd voor iets lekkers en de beste wensen voor het nieuwe jaar. Maar… vuurwerk is ook dit jaar verboden, dus gaat ook de vuurwerkactie van 2022 niet door.

Toch afval? Meld een zwerfafvalkoeriertje aan!

Zoals elk jaar gaan de medewerkers van Circulus op 1 januari wel aan de slag om in de binnenstad machinaal te vegen. Ook worden afvalbakken in de binnenstad en op een aantal winkelcentra geleegd.

Heeft u toch afval op straat bij elkaar geveegd? Meld dat op nummer 0900 9552 of op de website van de Deventer Schoon Familie als zwerfafvalkoeriertje en zet het in afgesloten zakken of dozen aan de straat. Medewerkers van Circulus halen het (gratis) bij u op!