zondag, 14 april 2024
FOTO: MBS

Deventer parochies passen kerkrooster opnieuw aan

FOTO: MBS

DEVENTER – De parochie Heilige Lebuinus heeft hun rooster aangepast. Vorige week al, toen in verband met het advies van de regering om tussen 17.00 en 5.00 uur geen kerkdiensten en andere groepsactiviteiten te houden, maar naar aanleiding van de zaterdag afgekondigde lockdown opnieuw. De kerken mogen tussen 5.00 en 17.00 uur hun deuren openen voor publiek, maar wel zijn minder mensen welkom dan eerder aangekondigd: maximaal vijftig kerkgangers per viering. Daarom zullen sommige mensen die al een plekje hadden gereserveerd in de kerken, teleurgesteld moeten worden.

Op kerstavond blijven de kerkdeuren gesloten voor bezoekers. Wel zijn er eerder die dag om 16.00 uur vieringen in de kerken van Schalkhaar, Lettele, Deventer. Daarbij zijn bezoekers dus wel welkom.

’s Avonds is er om 20.00 uur een livestream-kerstnachtmis mee te vieren via het YouTube-kanaal ‘RK-Overijssel zuidwest’. Pastoor Cornelissen, diaken Brinkhuis en pastoraal werker Gunnink-Van den Berg gaan voor. Het Pauluskoor zingt.

Op eerste kerstdag is er om 07.00 uur een ‘Herdertjesmis’ in de H. Kruisverheffing met medewerking van pastor De Bekker en leden van het gemengd koor.

Verder zijn er om 9.00 uur vieringen in Lettele, Deventer, Schalkhaar. Om 13.30 uur is er Kindje Wiegen in Deventer (wel onder voorbehoud). De gezinsviering van die middag in de H. Kruisverheffing is afgeblazen.

Op tweede kerstdag zijn er vanaf 09.00 uur eucharistievieringen in Lettele en om 10.30 uur in Raalte, Schalkhaar en Deventer.

Naast kerstavond is er ook op beide kerstdagen om 10.30 uur een livestream van de Dagmis via het Youtube-kanaal ‘RK-Overijssel zuidwest’ of via de websites van de parochies te zien. 

Reserveren is mogelijk via het secretariaat van de locatie via www.heiligelebuinus.nl. Op deze website staat ook meer informatie over de vieringen. Niet alleen rondom kerst, maar ook voor januari, want ook in de komende maand zijn er geen avondvieringen. Enkel op zaterdag om 16.00 uur. Ook daarbij is reservering vooraf verplicht vanwege het maximale aantal toegestane kerkgangers van vijftig. 

Vorig artikelBurgemeester Ron König en Jan Willem van Dop spreken feestdagen boodschap in op Koekstad Radio
Volgend artikelGemeente Deventer krijgt per 01 januari 2022 een JA-sticker
error: Content is beschermd!!!