DEVENTER – Zondagmiddag staat de derde Overijsselse derby in De Adelaarshorst op het programma. Dan ontvangt Go Ahead Eagles provinciegenoot FC Twente, het team dat met twee punten meer dan de Deventenaren op een prima 7e plek bivakkeert op de ranglijst.

De club uit Enschede is een oude bekende voor Kees van Wonderen. “Ik heb er tussen 2008 en 2015 met veel plezier gewerkt”, aldus de coach. “Maar het is niet dat er speciale gevoelens naar boven komen bij deze wedstrijd. Bij de supporters is de wedstrijd tegen FC Twente natuurlijk een bijzondere; op papier is het een mooie derby. Daarom is het extra jammer dat er geen publiek aanwezig is. De entourage is sfeerloos, zoutloos. Zo’n derby heeft dan meteen veel minder lading. We benaderen deze wedstrijd dan ook als ieder ander duel.”

En in die benadering heeft Van Wonderen met zijn staf opgemerkt dat FC Twente een gevaarlijke tegenstander is. “Het is een sterke ploeg”, aldus Van Wonderen. “Ik vind het spel van FC Twente leuk en mooi om naar te kijken. Net als wij, streven ze naar een goede samenwerking in het veld met een hoge intensiteit. Dat soort teams zijn altijd lastig te bespelen. Ze kunnen op veel verschillende manieren spelen, dat zag je afgelopen week ook tegen Feyenoord. De manier hoe ze er een gelijkspel uit hebben weten te slepen, getuigd van volwassenheid in de ploeg. Daarnaast hebben ze een goede keeper. Wij hebben ons voorbereid, en zullen ons voorbereiden, op een moeilijke wedstrijd. Ook wij moeten dusdanig goed samenwerken om het FC Twente zo lastig mogelijk te maken.”

Voor Go Ahead Eagles wachten nog een paar lastige wedstrijden in dit kalenderjaar, met duels tegen onder meer FC Utrecht en PSV. “Al onze aankomende tegenstanders staan in de top-10 van de ranglijst”, weet Van Wonderen. “Dat is voor ons alleen maar een mooie uitdaging.” Daarom is het goed nieuws voor de trainer dat de lappenmand én het strafbankje leeg raken. “Met Joris Kramer en Inigo Córdoba komen er twee belangrijke spelers terug van een schorsing, terwijl Giannis Botos weer fit genoeg is om zondag mee te doen.” Niet fit genoeg voor Twente-thuis, zijn Yacine Bourhane (lichte hersenschudding), Marc Cardona (liesblessure), Bas Kuipers (knieblessure) en Sam Crowther (langdurig geblesseerd). Ogechika Heil is nog een twijfelgeval voor komende zondag.

Vorig artikelSinterklaas heeft een boodschap voor de Deventer kinderen (Video)
Volgend artikelGo Ahead Eagles verliest vermakelijk duel in slotfase van FC Twente