woensdag, 1 mei 2024

Juist nu in beweging en in verbinding

DEVENTER – Ook nu kunnen 55-plussers aan allerlei beweegactiviteiten gefaciliteerd door Raster Ouderenwerk deelnemen. Op twee lessen na die normaliter ’s avonds plaatsvinden, is er nog steeds volop aanbod voor Deventer en omliggende dorpen. Ouderenwerker Sandra van Leeuwen: “Vorig jaar kwamen de beweegactiviteiten vanwege de coronamaatregelen helemaal stil te liggen. Veel senioren ontdekten toen dat hun conditie razendsnel achteruit ging. Bovendien kwamen veel van hen in een sociaal isolement terecht.”

Vooral voor senioren is het van belang om in beweging te blijven, zo weten de docenten die de beweegactiviteiten, zoals sportfit, sportief wandelen, yoga, dans en zitgym, aanbieden. Ze kijken dan ook goed naar het niveau van de deelnemers om ze vanuit dat niveau mee te nemen. En verwijzen zo nodig door naar andere, beter passende activiteiten. “Beweging houd je fysiek en mentaal gezond,” vertelt collega ouderenwerker Jantina Oplaat. “Daarnaast vervullen de activiteiten ook een verbindende rol. Even de ander ontmoeten, elkaar bemoedigen en praten over gemeenschappelijke interesses.”  

Bij alle activiteiten wordt goed gelet op coronamaatregelen als afstand, ventilatie en hygiëne. “Daarnaast merken we dat er bij de groepen begrip is voor wat voor een ieder als veilig voelt,” geeft Jantina aan. “Dus aarzel niet om contact met ons op te nemen, om te bespreken welke activiteiten bij jou passen en in jouw buurt plaatsvinden!” Contact opnemen of een gratis proefles aanvragen kan via 0570-611247 of door een mail te sturen naar seniorenactiviteiten@rastergroep.nl. 

Vorig artikelDe KOWET single is binnen bij VariaWorld
Volgend artikelHuishoudens betalen in 2022 minder afvalstoffenheffing
error: Content is beschermd!!!