DEVENTER – De afgelopen weken heeft de leerlingenraad van de Flint een actie voor Afghanistan opgezet en samen met leerlingen en ouders in totaal € 500,- opgehaald. Het geld gaat rechtstreeks naar de organisatie Anbar in Afghanistan, die zich inzet voor hulp aan kinderen en gezinnen die dat nodig hebben.

Aan het begin van dit schooljaar was de onrust in Afghanistan veelvuldig in het nieuws. De Taliban maken nu de dienst uit en het land staat onder spanning. Ook de hulpverlening in het land komt slecht op gang, omdat de Taliban veel hulp blokkeren. Een aantal ouders van leerlingen van de Flint die uit Afghanistan komt, heeft echter rechtstreekse contacten met mensen van Anbar ín Afghanistan. Anbar is een organisatie die zich inzet voor kinderen en gezinnen die het heel moeilijk hebben en hulp goed kunnen gebruiken. Het gaat dan vooral om essentiële hulp ten aanzien van voedsel, medicijnen en kleding.

De leerlingenraad heeft daarom een actie op touw gezet om geld in te zamelen. Aan alle ouders en kinderen werd gevraagd om hun statiegeldflessen op school in te leveren. En het liep storm! Karren vol met flessen werden weggebracht naar de supermarkt. In totaal hebben de leerlingen €227,85 opgehaald met de flessenactie. Daarbij kwam nog een flinke donatie van een ouder en de school heeft het bedrag uiteindelijk aangevuld tot €500. Een mooi bedrag dat kinderen en gezinnen in Afghanistan ten goede komt.

Vorig artikelZondag 19 december extra feestelijke koopzondag
Volgend artikelInzamelactie MIQA Makelaars groot succes