DEVENTER – Rond 12 uur vanmiddag brak er brand uit in een keuken aan de Joost van den Vondellaan in Deventer. Het vuur was snel onder controle, maar brandweermannen troffen een flinke hoeveelheid zwaar vuurwerk in de woning aan. Met een deel van dit vuurwerk was ook nog een geknutseld, waardoor het een erg onveilige situatie veroorzaakte. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie is opgeroepen om het geknutselde vuurwerk te onderzoeken en veilig af te voeren. De rest van het zware vuurwerk dat niet gemanipuleerd is wordt door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. Daarna gaat de EOD aan de slag met het veilig verwijderen van het gemanipuleerde vuurwerk.
Toen de brand uitbrak was de bewoonster aanwezig. Zij kon op tijd het appartement verlaten en raakte niet gewond. Zij is door de politie aangehouden in verband met de vuurwerkvondst. Of de brand te maken heeft met, of ontstaan is door gepruts met het vuurwerk is nog niet duidelijk. Wel staat vast dat het heel veel fouter af had kunnen lopen als het vuurwerk ook volledig bij de brand betrokken was geraakt, vertelt voorlichter Ellen Prummel.
Een onderbuurvrouw die aanvankelijk buiten was, ging terug naar binnen om haar katten te redden. Daarbij ademde ze zoveel rook in, dat zij per ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Bewoners van de portiek die vanwege de brand zijn geëvacueerd mochten de rest van de middag nog niet terug naar hun woning vanwege het vuurwerk. Naar verwachting duurt het opruimen nog tot het begin van de avond. (Bron: Hanzestad.nl)
Vorig artikelVergunningsysteem voor aanbieders deelvoertuigen
Volgend artikelPolitie valt huis binnen in Deventer en houdt 1 persoon aan