zondag, 14 april 2024

Vooruitblik van wedstrijd PSV – Go Ahead Eagles

DEVENTER – Vanavond staat de laatste competitiewedstrijd van 2021 op het programma voor Go Ahead Eagles. Dan reist de ploeg af naar Eindhoven, waar het gaat spelen tegen koploper PSV. “Een half jaar geleden hebben we ze goed bestreden”, aldus Kees van Wonderen.

Ondanks de nederlaag eerder dit seizoen tegen de Eindhovenaren, heeft Kees van Wonderen goede herinneringen aan het thuisduel tegen PSV. “We hebben ze een half jaar geleden goed bestreden”, begint hij. “We konden ons toen goed in de wedstrijd vechten, mede in samenwerking met het publiek. In die wedstrijd gaven we onszelf de bevestiging dat we competitief zijn in de Eredivisie. We speelden erg goed.” 

In de verdere eerste seizoenshelft heeft Van Wonderen genoten van zijn ploeg. “Het heeft me zeker in positieve zin verbaasd”, aldus de coach. “Het is bewonderenswaardig dat de ploeg zich zo snel heeft kunnen aanpassen aan het niveau en dat ze zo dapper hebben kunnen spelen. De verrichtingen van het afgelopen half jaar zijn hoopvol voor het restant van de competitie. De hoogtepunten waren toch wel alle thuiswedstrijden met het publiek. Het is te hopen dat we die wedstrijden in de tweede seizoenshelft weer kunnen spelen.” 

Maar eerst staat de wedstrijd in Eindhoven dus op het programma. “Wij moeten een heel goede dag hebben tegen PSV om een kans te maken”, realiseert Van Wonderen zich. “Het is niet voor niets de nummer één van Nederland. Ze zijn met een goede reeks bezig en daarnaast hebben we niet veel zwakke punten kunnen bespeuren bij de ploeg. Wij moeten echt boven onszelf uitstijgen en zij moeten een wat mindere dag hebben. Een voordeel voor ons is dat ze wat jongens missen, maar ze hebben gigantisch veel kwaliteit en mogelijkheden om dat op te kunnen vangen. We moeten met een goed plan komen morgen, en we hebben wel een idee hoe we PSV tegemoet willen treden.” 

Evenals Roger Schmidt mist Kees van Wonderen ook een aantal spelers voor de confrontatie in het Philips Stadion. “Helaas is Mats Deijl geschorst, hij kreeg zijn vijfde gele kaart van het seizoen tegen NEC”, weet Van Wonderen. “Ook Cuco Martina is er weer niet bij, die heeft nog teveel last van zijn hamstring.” Ook Sam Crowther en Marc Cardona zijn nog afwezig. Laatstgenoemde traint al wel weer mee met de groep, maar: “Na de winterstop gaat hij zijn eerste minuten weer maken”, sluit Van Wonderen af. 

Vorig artikelGemeente Deventer krijgt per 01 januari 2022 een JA-sticker
Volgend artikelGo Ahead verliest laatste wedstrijd 2021 van PSV
error: Content is beschermd!!!