König: “Dinsdag 18 januari heb ik contact gehad met de Deventer Schouwburg en Mimik, om te vertellen dat ik geen toestemming kan geven voor de protestactie Kapsalon Theater.

Dat de theaters hun bezoekers dolgraag weer willen ontvangen, begrijp ik heel goed. Burgemeesters in het Veiligheidsberaad hebben aan het kabinet duidelijk gemaakt dat er snel meer ruimte en perspectief moet komen voor horeca, cultuur, evenementen en sport. Ondernemers en inwoners zijn klaar met de huidige beperkingen. Dat duidelijke signaal is opgepakt door het kabinet. Daarmee hebben vorige protestacties een belangrijke functie vervuld, óók in het belang van de sectoren die nog niet open kunnen.

Het Veiligheidsberaad heeft gisteren ook besloten om verdere ‘protestopeningen’ niet toe te staan. Die landelijke lijn volg ik met dit besluit. Ik hoop echt dat horeca, cultuur, evenementen en sport snel meer ruimte krijgen. Ik zal mij als burgemeester blijven inzetten voor hen, en bestuurlijk blijven aandringen op een snelle en verantwoorde heropening van deze sectoren.”

Vorig artikelInterview met Rob van den Hove van MIMIK over Theater kapsalon
Volgend artikelGo Sharing scooter brandt helemaal af