DEVENTER – In oktober 2021 startte Koekstad Radio met uitzenden van non stop muziek vanuit de Gasfabriek in Deventer. De radiozender was toen alleen te beluisteren via internet radio’s en via de website www.koekstadradio.nl. Al snel kon de zender gestreamd worden via diverse apps naar smartspeakers. Dit kan met de MyTuner Radio app en de bekendere JUKE app. Na 2 maanden was de zender ook te horen in de ether via AM 675. Diverse live programma’s komen nu via de speaker de huiskamer en autoradio binnen. Lokaal nieuws uit Deventer en de beste muziek is het credo van de zender. Maar Koekstad Radio wil meer.

Afgelopen week kreeg Koekstad Radio van het Commissariaat voor de Media (CvdM) de vergunning om voor 5 jaar uit te mogen zenden als commerciële omroep. “We zijn er ontzettend blij mee, dat we als commerciële omroep deze vergunning hebben gekregen. We zijn geen piraat meer, zegt Rick lachend. Veel mensen luisteren via hun smartspeaker al naar Koekstad Radio. Via Schalkhaar AM 675, waar we een samenwerking mee hebben, kunnen mensen ons beluisteren in de auto of portable radio. We krijgen iedere dag vanuit andere plaatsen dan Deventer berichten van mensen die luisteren. Meest verre plek was zuid Zweden. Maar ook dichterbij huis vindt men het leuk om te luisteren ”, aldus Jeroen Schoppema.

Luister Koekstad Radio door de JUKE app te downloaden en te streamen via je smartspeaker of autoradio, een Bluetooth functie heb je wel voor nodig voor de autoradio. Op werkdagen vanaf 07.00 uur startten de live programma’s en op het halve uur lokaal nieuws uit Deventer. “We proberen de inwoners van Deventer op de hoogte te houden van wat er leeft en speelt. Algemeen directeur van Go Ahead Eagles Jan Willem van Dop hangt met regelmaat aan de telefoon in de uitzending, maar ook wethouders of ondernemers, wanneer zij iets speciaals te vertellen hebben”, vertelt Rick Malipaard.

Luister Koekstad Radio via je smartspeaker met de JUKE app, via www.koekstadradio.nl of in de ether op AM 675

Vorig artikelAlzheimercafé op 26 januari gaat niet door
Volgend artikelInterview met Rob van den Hove van MIMIK over Theater kapsalon