SCHALKHAAR – VluchtelingenWerk is op zoek naar vrijwilligers voor de juridische begeleiding van de asielzoekers in AZC Schalkhaar, nabij Deventer.

In het AZC wonen ca. 650 asielzoekers uit diverse herkomstlanden. Als juridisch begeleider op een AZC geef je uitleg en voorlichting (soms groepsgewijs) over de asielprocedure. Je begeleidt statushouders bij het opstarten van gezinsherenigingsprocedures. Je analyseert op basis van het dossier het vluchtverhaal van de cliënt en maakt inzichtelijk waar de sterke en waar de zwakkere kanten zitten. Indien een bewoner is uitgeprocedeerd geef je informatie over terugkeer of doormigratie. Ook onderhoud je contacten met advocaten en instanties zoals COA en IND.

Je leert het werk op de werkvloer, maar hebt ook de mogelijkheid om aanvullende trainingen te volgen. Je werkt in een divers team en krijgt begeleiding van een beroepskracht. Je krijgt een kleine onkostenvergoeding. Ons kantoor is coronaproof. De gevraagde tijdsinvestering is minimaal 2 korte dagen per week, tot 15.00 uur. Onze werkdagen zijn maandag t/m donderdag.

Interesse? Neem dan contact op met teamleider Annette Schermerhorn via aschermerhorn@vluchtelingenwerk.nl.

Vorig artikelOngeval met dodelijke afloop op bedrijventerrein Deventer
Volgend artikelWinkelcentrum Colmschate viert de (her)opening!