DEVENTER – Afgelopen zaterdag ging een ploeg van GroenLinks Deventer in de plantsoenen in het stationsgebied zwerfafval opruimen. Met een vuilniszak en een papierprikker prikten de GroenLinksers bijna 8 vuilniszakken vol met onder andere blikjes, chipszakken, peuken, flessen, zakdoekjes, MC Donaldsbekers, karton en mondkapjes. Een beestenbende dus!

 GroenLinks baalt van de troep. Fractievoorzitter Tjeerd van der Meulen: “het is ongelooflijk wat een puinhoop men maakt van deze mooie plek. Er staan overal prullenbakken en als die er niet zijn hou je de zooi gewoon bij je en neem je het mee naar huis. Dit is asociaal voor andere Deventenaren, de natuur en het milieu!”

GroenLinks doet jaarlijks mee aan “World CleanUpday” en heeft grote waardering voor de vrijwilligers die in Deventer wekelijks de omgeving opruimen. Op zaterdag is weer eens duidelijk geworden hoe belangrijk voorlichting is over milieu en natuur.