DEVENTER – De afgelopen weken zijn er een aantal incidenten bij de politie Deventer bekend in en om het horecagebied. Het gaat om een groep jonge gasten, van net onder en boven de 20 jaar oud. In groepsverband zochten zij zoals het lijkt bewust meerdere malen de confrontatie. Dit leidde soms tot een vechtpartij en letsel bij slachtoffers. Onderzoek door de politie heeft opgeleverd dat ze een groot deel van die doelgroep inmiddels in beeld hebben.

Naast de strafrechtelijke aanpak werken ze samen met andere partners waaronder de gemeente. Dat is de zogenoemde persoonsgerichte aanpak. Dat kan zowel bestuurlijke gevolgen inhouden of zorg als dat nodig is.

De politie neemt dergelijke geweldsincidenten serieus. De politie is fysiek aanwezig in het horecagebied en zij zullen de komende tijd zowel preventief als repressieve maatregelen nemen tegen de betreffende onruststokers. Heb je vragen, stel ze gerust. Ben je slachtoffer of getuige van dit soort geweld, meldt je dan bij de politie en doe aangifte. Wil je dat toch liever anoniem doen? Meld je dan anoniem bij M op 0800-7000.