DEVENTER – Vanaf maandag 28 februari 2022 gaat de gemeente Deventer volledig over op kentekenparkeren. Een papieren parkeerkaartje achter de voorruit is vanaf dan verleden tijd.

Bezoekers konden al enige tijd op de Worp parkeren op basis van het kenteken. Nu worden alle automaten in Deventer omgezet. Vanaf 28 februari passen we onze automaten aan, op 4 maart zijn ze allemaal gereed.

Voortaan parkeert u uw auto en voert u uw kenteken in bij de automaat. Vervolgens geeft u aan hoe lang u wilt parkeren en selecteert u indien nodig de zone. U rekent af en neemt het betaalbewijs mee. Deze hoeft u niet meer achter de voorruit te plaatsen.

Digitale controle parkeerkaartje

De automaat koppelt de betaalde parkeertijd aan het door u ingevoerde kenteken. De parkeercontroleur scant uw kenteken en ziet of er sprake is van een geldig parkeerkaartje.

Wethouder Frits Rorink: “De parkeervergunningen voor bewoners en bedrijven zijn al een tijdje digitaal, met deze stap is het grootste deel van onze parkeerproducten gedigitaliseerd.”

Parkeerautomaat buiten werking?

Wilt u in de week van 28 februari parkeren, maar is de automaat buiten werking vanwege de ombouw? Dan kunt gebruik maken van belparkeren of betalen bij een automaat in de buurt. Lukt dat niet? Parkeer dan op een andere locatie.

Meer informatie over kentekenparkeren, belparkeren en de locatie van parkeerautomaten vindt u op www.deventer.nl/parkeren.