SCHALKHAAR – Na twee jaren zonder paasvuur zijn de organisatoren gestart met hun voorbereidingen op eindelijk weer een vlammend dorpsfeest in Schalkhaar! ,,Volgens mij is iedereen er wel weer aan toe”, lacht Xeno Obdeijn. ,,Maar we hebben nog wel een uitdaging: we zijn op zoek naar een weilandje van ongeveer een halve hectare om in de week rond Pasen een aantal paarden te stallen.”

De locatie voor het paasvuur op zondag 17 april a.s. is ongewijzigd: op de weilanden tussen de Oerdijk, sportpark De Horsterhoek en het Overijssels Kanaal (Kanaaldijk West). ,,We huren dat terrein al jaren van iemand die er paarden op heeft staan. Die persoon heeft momenteel alleen geen plek meer om zijn vijf paarden rond Pasen tijdelijk ergens anders te stallen.”

Obdeijn hoopt vurig dat het evenement, dat in 2019 met een digitale versie op een groot scherm voor het laatst in ons dorp kon worden gehouden, dit jaar weer veel dorpsgenoten op de been brengt. ,,De verwachting is dat we in dat weekeinde van het paasvuur ook weer gaan vogelschieten, maar dat moeten we binnen de organisatie nog verder bespreken.”

Ergens in of nabij Schalkhaar moet toch zo’n weitje, ter grootte van driekwart voetbalveld, voor het stallen van een paar paarden beschikbaar zijn? Heeft u een geschikt stukje grond of kent u iemand die dat heeft? Kunt u de organisatie van het paasvuur daarmee helpen en zo dit jaar weer de organisatie van een heerlijk knisperend paasvuur met spetterend tentfeest mogelijk maken?

Bel of app Xeno Obdeijn op 06-14808833 of mail naar feestcommissieschalkhaar@gmail.com. Dank u! Als tegenprestatie mág de aanbieder van het paardenweitje dit jaar op zondag 17 april rond 20.30 uur het paasvuur aansteken.

(Bron: InSchalkhaar.nl / Rudy Brouwer)