DEVENTER – Elke woensdagavond lopen er in talrijke steden in het land tientallen tot honderden mensen met fakkels door de straten. Zij maken zich zorgen over het coronabeleid en willen in plaats van angst en beperking juist liefde en verbinding uitdragen. Ook vrijheid hebben zij hoog in het vaandel staan. Iedereen die dat wil, kan in Deventer meelopen.

De fakkellopers verzamelen zich elke woensdagavond om 19.00 uur bij de ingang van de Deventer schouwburg. Alle actieve en bewuste mensen die een ander Nederland voor ogen hebben dan het huidige, zijn van harte welkom om zich aan te sluiten. Meestal duurt de tocht een uur, zodat ook kinderen deze kunnen uitlopen.

Alle lagen

De tocht is tot nu toe vijf keer gehouden en elke keer hebben zich er nieuwe mensen bij aangesloten. Deze mensen komen uit alle lagen van de bevolking en zijn van alle leeftijden. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is hun behoefte aan een vrije, liefdevolle samenleving zonder onnodig beperkende maatregelen. Op de woensdagavonden verbinden ze zich met gelijkgestemden, zowel in Deventer en omstreken als met alle groepen die op hetzelfde tijdstip elders in Nederland eenzelfde fakkeltocht lopen. Ook online zijn ze met elkaar in contact, op lokaal niveau via de Telegram-groep Bewust en Vrij Deventer.

Ook een keer meelopen? Van harte welkom! Elke woensdagavond om 19.00 uur bij de schouwburg.

Vorig artikelAvond4Daagse Deventer zoekt vrijwilligers
Volgend artikelMan vermoedelijk onder invloed valt per ongeluk in IJssel