DIEPENVEEN – Wat zou het leuk zijn wanneer Diepenveen zijn eigen biertje zou krijgen, dacht Mariska van kaaswinkel Mariskaas. De brouwerij Heeren van Borculo gaf haar deze kans om een Diepenveens biertje op de markt te zetten. Daar had de onderneemster wel wat hulp voor nodig, want een toepasselijke naam is blijvend.

Daarom deed ze een oproep op facebook voor een naam mét een verhaal wat verbonden is aan Diepenveen. De naam die uiteindelijk wint krijgt het biertje in een leuk pakketje overhandigd. En aan deze oproep werd gehoor gegeven, waarvoor Mariska iedereen hartelijk wil bedanken. Inmiddels zijn er 4 potentiële namen geselecteerd.

1) Zustertje
Dit is een verwijzing naar het vrouwenklooster van Diepenveen.

2) Kwakende kikker
De Kikker was het symbool van de protesten begin jaren 70 tegen de opheffing van de gemeente Diepenveen en annexatie door de gemeente Deventer.

3) De Kikker
(Hetzelfde achtergrondverhaal als nummer 2)

4) De Kozakkenlinde
Een van de oudste lindes van Nederland staat in Diepenveen. Vroeger werd deze als uitkijkpost gebruikt door de kozakken.

Nu kan er weer verder gestemd worden. Stemt u mee?
Dit kan op de facebookpagina van Mariskaas Delicatesse onder de advertentie Diepenveens biertje. Mariskaas, Dorpsstraat 13A, Diepenveen. Tel 0570 835172. www.mariskaas.nl

Vorig artikelBakkerij Nollen komt met innovatief concept naar Diepenveen
Volgend artikelOpening DierenArtsenCombinatie Bathmen