DEVENTER – Op zaterdag 26 februari a.s. kan je genieten van muziek, theater, beeldende kunst en spoken wordt bovenop de mooiste kelders en souterrains van de Deventer binnenstad! De organisatie van Kelderfest doet het dit jaar wel anders en doopt het erfgoedfestival om in ‘Kelderfest Ondersteboven’.

 Kelderfest zal dit jaar voornamelijk in bovengrondse locaties van de historische binnenstad van Deventer plaatsvinden. Met het oog op ventilatie en ruimte zal het festival eenmalig muziek, kunst- en erfgoedliefhebbers bovengronds verwelkomen. Een kleine twist maar de onweerstaanbare sfeer en passie voor het festival blijft hetzelfde.

Bovengrondse locaties

Dit jaar zijn de locaties de Lebuinuskerk, de Bergkerk, Burgerweeshuis, het Penninckshuis, Sociëteit De Hereeniging, Walhalla, Museum De Waag, Hotel in Het Huis van Deventer, de Vrijmetselaarsloge en de bovenzaal van De Nieuwe Oost | Pop.

Grote acts naar Deventer

De line-up is inmiddels compleet. Zoals altijd biedt Kelderfest een bijzonder en veelzijdig programma met muziek, kunst en erfgoed. Zo zal de Belgische band Black Flower met haar licht psychedelische sound, de Bosnische accordeonist Mario Batkovic met zijn modern gecomponeerde muziek en de Grand Jury Award van de Music Moves Europe Awards winnende artiest Meskerem Mees een spectaculaire show verzorgen. Maar ook de dromerige etno en experimentele art pop vergelijkbaar met Björk bij de Londense Bloom De Wilde, de breakbeat en jungle bij de Jordaanse DJ Dikke Thomas, de opgegraven verhalen van oud-bewoners van Deventer bij CSI Grote Kerkhof en de brabo-hop van Frino zullen hier niet ontbreken. Op zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur is er een speciaal jeugdprogramma samengesteld voor de kleine festivalganger.

Stap op de metrolijn
Het festival biedt de bezoeker een ‘metrolijn’ waarop je wordt meegevoerd door het labyrint en de ondersteboven scene van muziek, theater en kunst ontdekt. Tickets en andere informatie over de derde editie van het festival is te vinden op www.kelderfest.nl en de socials van Kelderfest. Voor het gratis programma is vooraf reserveren dit jaar verplicht gesteld.

Kelderfest is een initiatief van erfgoedorganisatie Deventer Verhaal en De Nieuwe Oost | pop in samenwerking met het Burgerweeshuis, Archeologie Deventer, De Perifeer, Kunstenlab, MIMIK, Deventer Schouwburg, Bibliotheek Deventer en dEVENTer.

Vorig artikelD66 Deventer stelt zich voor: Rob van Haarlem
Volgend artikelHet Sport-, beweeg en cultuurplein komt naar je toe!