BATHMEN – R.V. Bathmen organiseert ook dit jaar weer hét hippische hoogtepunt van Deventer en omgeving, namelijk Bathmen te Paard! Vanaf zaterdag 5 maart tot en met zaterdag 12 maart staat Bathmen in het teken van het hippisch spektakel Bathmen te Paard. Internationale toppers uit de spring- en mensport maken hun opwachting in manege ‘t Ruiterkamp.

Bathmen te Paard 2022 – voor ieder wat wils 

Bathmen te Paard wordt dit jaar geopend met de jongste deelnemers. Zaterdag 5 maart komen de pony’s aan de start in verschillende springrubrieken. Op zondag 6 maart komen de allerkleinsten aan de start in de verschillende bixie rubrieken. Na de klok van 15:00 uur geeft subtopamazone Violetta van de Pol een demonstratie met haar paard Jaquar.

Woensdag 9 maart komen (inter)nationale deelnemers naar Bathmen voor de hoogste klassen in verschillende springrubrieken. De woensdag is dan ook altijd een prachtige dag om een kijkje te nemen in onze manege. ’s Avonds wordt de altijd spannende GMB DERBY verreden. Tijdens deze wedstrijd springen deelnemers over veelal natuurlijke hindernissen in de verschillende rijhallen. Onze parcoursbouwer Jos Brinkman maakt elk jaar weer een ander parcours met nieuwe hindernissen, in samenwerking met de bouwploeg en de hinderniscommissie. Tijdens deze avond wordt er dit jaar livemuziek gemaakt door DJ Sander Scheperman.

Donderdag 10 maart staan er gedurende de dag allerlei springrubrieken op het programma. Tijdens deze dag worden veelal jonge paarden opgeleid in de klassen BB, B en L. Tijdens het avondprogramma komen de regionale deelnemers aan de start in de klasse BB, B en L.

Op vrijdag 11 maart komen vrijwel alle springklassen aan bod. Gedurende de dag wordt er zowel in de klasse BB als in de klasse ZZ gereden. Tijdens het avondprogramma wordt de JABAT Grote Prijs van Bathmen verreden in de klasse 1.40. De avond begint om 20:00 uur.

Zaterdag 12 maart wordt Bathmen te Paard afgesloten met het mennen. Overdag komen de regionale menners aan de start. Vanaf 19:00 uur staat de Spectaculaire Marathon van Bathmen te Paard voor de (inter)nationale menners op het programma. Vanuit binnen- en buitenland komt de top aan de start in Bathmen zoals Koos de Ronde, Bram Chardon, Hans Heus en Marijke Hammink. Tijdens deze avond wordt er livemuziek gemaakt door DJ Ferdy van Keulen en ook de Deurdweilers uit Deventer zorgen dit jaar weer voor de vrolijke stemming.

Maak een ‘avondje Bathmen te Paard’ compleet door een tafel in ons Bruin Café te boeken en geniet de gehele avond van de mooiste zitplaatsen inclusief een drank- en hapjesarrangement. Het Bruin Café arrangement is te boeken op woensdagavond 9 maart tijdens de Derby en op zaterdagavond 12 maart tijdens de Spectaculaire Marathon. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan concoursbathmen@hotmail.com. 

Het belooft weer een evenement te worden met topsport op hoog niveau! Uiteraard met de gezelligheid, gastvrijheid en hartelijkheid die u van ons gewend bent! De toegang is het gehele evenement gratis. Wij zien u graag in manege ’t Ruiterkamp aan de Koekendijk 20 te Bathmen!

Volg ons ook op Twitter, Instagram en Facebook, voor het laatste nieuws!