DEVENTER – Vannacht rond 4 uur heeft de politie in Deventer 2 plofkrakers uit Duitsland aangehouden. De Nederlandse politie kreeg de melding van de Duitse collega’s dat een vluchtauto, een BMW met Duitse platen, onderweg was naar Nederland over de A1.

Voorbij Deventer werd de auto niet meer gezien door langs de snelweg postende agenten, waardoor het vermoeden bestond dat ze er bij Deventer af waren gegaan. Met meerdere auto’s is ouderwets gezocht in de stad, en uiteindelijk is de auto aangetroffen aan de Verlengde Kazernestraat. Met een tiental agenten is de omgeving dicht gezet en een helikopter hielp zoeken naar de verdachten. Uiteindelijk is er 1 persoon aangehouden rond een appartementencomplex aan de Verlengde Kazernestraat. Ook is een tweede persoon aangehouden, maar de Officier van Dienst van de politie kon niet precies aangeven waar deze tweede aanhouding was.
Na onderzoek van de auto werd een verdacht pakket aangetroffen. Omdat de auto is gebruikt voor een plofkraak wordt vermoed dat het gaat om explosieven en is de EOD ingeschakeld. De omgeving rond de auto is ruim afgezet en een aantal woningen is ontruimd. De EOD ging rond 7:30 uur aan de gang met het pakket. (Bron Hanzestad.nl)