DEVENTER – De gemeente gaat aan de Keulenstraat 18 noodopvang bieden aan maximaal 300 vluchtelingen uit Oekraïne. Het voormalige kantoorpand wordt de komende weken geschikt gemaakt voor de opvang.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten. De Veiligheidsregio IJsselland, waar de gemeente Deventer deel van uit maakt, moet voor nu in totaal plek zoeken voor 1000 mensen voor Oekraïense vluchtelingen. De kosten van opvang komen volledig voor rekening van het rijk.

Wethouder opvang en zorg Rob de Geest: “De eigenaar van het pand heeft deze locatie aan ons aangeboden. Daar ben ik heel blij mee omdat de voorkeur uitgaat naar grotere, centrale opvanglocaties. Mensen hebben daar steun aan elkaar en we kunnen zo goede centrale voorzieningen zorgen.”

Kijk op www.deventer.nl/oekraine voor alle actuele informatie over de situatie in Oekraïne.