DEVENTER – In Deventer wordt het verleden, het heden en de toekomst in beeld gebracht door middel van enorme muurschilderingen. Een wandel- of fietsroute langs deze kunstwerken is nu beschikbaar als boekje en online via de app van izi.TRAVEL.

Met Street Art Streets vertellen Mano Scherpbier en Egbert Scheffer het verhaal van Deventer door gebruik te maken van verschillende vormen van Street Art, gemaakt door regionale, nationale en internationale kunstenaars. Op basis van informatie over de plek, van de bewoners en van de eigenaar van het pand waar het werk op wordt getoond ontwerpen zij hun kunstwerk.

Street Art zorgt ervoor dat Deventer een kleurrijkere stad wordt. We hebben niet alleen een mooie historische binnenstad, maar zijn ook een stad met een rauw randje en daar past deze modern kunstvorm perfect bij. Op dit moment zijn er 8 kunstwerken gereed. Regelmatig voegen we nieuwe Street Art toe en we streven uiteindelijk naar het realiseren van 50 projecten.

Benieuwd naar de kunstwerken en hoe zij het verhaal van Deventer vertellen? Er is nu een wandel- of fietsroute beschikbaar langs de murals. Je kunt de route als boekje kopen bij de VVV Deventer (Brink 89), of de route als audiotour beleven door deze gratis te downloaden via de izi.TRAVEL app. De audiotour is gemaakt in samenwerking met bureau Zwerfgoed. Nieuwe murals worden continu in de audiotour toegevoegd.

Vorig artikelAfslankstudio Ladyline, voor vrouwen die snel willen afvallen & slank willen blijven!
Volgend artikelCode Rood/Geel, een echt Go Ahead Eagles radioprogramma