Mamagaai – Papagaai (woensdag 30 maart, 16.00 uur)

Als je als ouders van jonge kinderen eenmaal het besluit hebt genomen om te gaan scheiden, dan volgt één van de moeilijkste momenten. Je moet het je kinderen gaan vertellen. Dat wil je zo goed mogelijk doen. En hoe begeleid je jouw kinderen tijdens deze lastige fase in hun leven? Mamagaai-Papagaai helpt daarbij.

Mamagaai-Papagaai presenteert in samenwerking met Ma.Ma.kinder- en jeugdcoaching de troostknuffels en het prentenboek “Dubbel Feest voor Gaaiker” (€ 19,95)

Op 30 maart zijn Marieke Martens-Volmer (auteur en kinder- jeugd coach) en Eva Zoutenbier (conceptdenker Mamagaai-Papagaai) aanwezig om uitleg te geven. Kinderen zijn uiteraard ook welkom.

Almar Otten – Het Alerdinck mysterie (vrijdag 1 april, 20.00 uur)

‘Het Alerdinck Mysterie’. Was Poetin in 1985 te gast op Den Alerdinck? € 20,00

Het nieuwste boek van de meermalen bekroonde, Deventer thrillerschrijver Almar Otten speelt zich af op en rond het illustere landgoed Den Alerdinck, onder de rook van Zwolle. De basis van dit boek werd gelegd in vriendschappelijke gesprekken van de auteur met de eigenaar van Den Alerdinck, Wouter Koning. De verhalen die Wouter vertelde over zijn eigen leven, waarin hij veel geld heeft verdiende met de verkoop van diervoeders, en gebeurtenissen op Den Alerdinck vormden de inspiratie voor het schrijven van een boek met het landgoed en zijn bewoners als ankerpunt. Tijdens de boekpresentatie zal Almar Otten vertellen over de totstandkoming van het boek. Hij zal daarbij onder meer ingaan op de opkomst van Poetin en dat combineren met de gebeurtenissen op Den Alerdinck.

Christine Otten – De ander bestaat niet (zaterdag 2 april, 15.00 uur)

‘De ander bestaat niet’: Pleidooi voor moed in de literatuur € 10,00

Met enige regelmaat duikt de stelling op dat de literatuur dood is. Waarmee bedoeld wordt dat de literatuur er niet toe doet en dat hetzelfde geldt voor de schrijver. In het essay De ander bestaat niet rekent Christine Otten af met dat pessimisme. Schrijven is voor haar geen vrijblijvende bezigheid. Ze houdt een vurig pleidooi voor de noodzaak om je als schrijver onvoorwaardelijk te verbinden met je personages en hun thematiek, en daarmee het risico te lopen zélf te veranderen. Aan de hand van haar eigen ontwikkeling als auteur laat ze zien hoe literatuur ingezet kan worden voor emancipatie en persoonlijke bevrijding van schrijver en lezer. Bij het verschijnen van dit essay wil Christine Otten ook in hometown Deventer haar lezers ontmoeten. Voordracht, interview en signeren van 15.00 tot 17.00 uur.