DEVENTER – Een groepje van vijf jonge kinderen heeft een handtekeningenactie opgezet onder basisschoolleerlingen om aandacht te vragen voor de kap van gezonde bomen binnen de Gemeente Deventer. Aanleiding van de actie was de bomenkap op het Grote Kerkhof en op de Stromarkt bij de bibliotheek. In totaal werden er ruim 125 handtekeningen opgehaald onder de basisschool leerlingen, welke zij afgelopen vrijdag aan de burgemeester hebben mogen overhandigen.

‘Wij zijn vijf kinderen die ons zorgen maken over de bomen in de stad. Er worden bomen omgekapt en we snappen niet waarom dat moest. Bomen leven ook! Wij willen niet dat gezonde bomen worden omgekapt en we willen vooral dat de Gemeente Deventer er eerst goed over nadenkt of dat wel nodig is.’. Bij dit schrijven ontving de burgemeester ook een kinderboek, met mooie uitleg over de verscheidenheid van bomen.

Bij de verzamelde handtekening schreven diverse kinderen een krachtige boodschap bij hun naam, zoals: ‘Kappen met kappen’, ‘Bomen zijn belangrijk voor ons!’ en ‘Wij willen blijven ademen’.

De burgemeester nam de handtekeningen afgelopen vrijdag in ontvangst uit handen van de vijf kinderen die het initiatief namen voor de actie. Hij luisterde geduldig naar de uitleg en gaf vervolgens aan dat de Gemeente zoveel mogelijk gezonde bomen laat staan, maar dat het heel soms niet anders kan, zoals op het Grote Kerkhof en de Stromarkt. Wel zal hij de handtekeningen doorgeven aan de wethouder en andere collega’s binnen de Gemeente, zodat ook zij op de hoogte zijn van de wens van deze grote groep jonge kinderen.

Vorig artikelDeventer Koningsfestival 26 en 27 april op de Brink
Volgend artikelNieuwe activiteiten voor 50plussers bij Deventer Huisgenoten