DEVENTER – Vrijdagmiddag is tussen het winkelend publiek met het onthullen van een etalage Starten in de binnenstad gelanceerd. Daarbij kon binnenstadsmanager Peter Brouwer direct het goede nieuws melden dat de eerste ondernemer al aan tafel zit. Met Starten in de binnenstad hebben Stichting Deventer Binnenstadmanagement, Ondernemershuis Deventer en de gemeente Deventer hun kennis en expertise gebundeld om ondernemers in de binnenstad verder te brengen.

Starten is leuk, maar de initiatiefnemers zien ook te vaak dat door o.a. een gebrek aan financiële bagage en ondernemersvaardigheden, de deuren ook weer snel sluiten. In een driehoek gaan de partijen met de ondernemers heel gericht begeleiden. Van de beste locatie voor een bedrijf, vergunningsaanvraag, financiering tot en met het businessplan. Hiermee krijgen ondernemers de beste start in Deventer, wordt leegstand voorkomen en de concurrentiekracht van de binnenstad verstevigd. Ook de al reeds gevestigde ondernemers kunnen een beroep doen op het programma.

Het Startteam bestaat uit vertegenwoordigers van SDBM, Ondernemershuis Deventer en de gemeente Deventer. Starten in Deventer wordt financieel mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. Kijk voor meer informatie op www.startenindebinnenstad.nl.

Vorig artikelRuimere terrassen mogen tot eind mei blijven
Volgend artikelThomas Krol gehuldigd in thuisstad Deventer