COLMSCHATE – De verschrikkelijke oorlog in Oekraïne is ook voor het Colmschate Ukraine Contact reden om in actie te komen en uw hulp kunnen we goed gebruiken. Like hun Facebook pagina via https://www.facebook.com/cuc.pgcs

Al ruim 20 jaar zijn zij actief in het Westen van Oekraïne dat Transkarpatië heet. Projecten en hulpacties worden met jongeren vanaf 16 jaar voorbereid en uitgevoerd. Onder het motto jeugd voor jeugd zijn onze activiteiten vooral gericht op het verbeteren van woon- en leefomstandigheden van kinderen en jongeren. De afgelopen jaren hebben wij een hechte relatie opgebouwd met een kindertehuis in Nagy Dobrony waar wij tijdens onze jaarlijkse zomerreis verblijven. Daarnaast steunen wij al langere tijd een school in Barkaszo met onder andere nieuwe vloeren, schoolmaterialen maar ook geld voor schoolmaaltijden in de winter.

Door deze relaties heeft CUC rechtstreeks contact met directie van het tehuis en de school waardoor wij heel goed weten wat hun behoefte is. Ook gaat hulp rechtstreeks via onze contacten naar hen toe waarbij iedere euro daar terecht komt.

Ook in deze hele moeilijke tijd willen wij het tehuis in Nagydobrony en de school in Barkaszo helpen waar we kunnen. Op dit moment is er vooral behoefte aan geld om in de basisbehoeften te voorzien, en om de opvang van vluchtelingen elders uit Oekraïne op te kunnen organiseren.

Naast hulp voor het tehuis en de school, steunt CUC de Stichting Small Miracles die in West Oekraïne actief is om kansarme kinderen te helpen. CUC werkt met deze stichting samen om bijvoorbeeld goederen over de grens te krijgen. Onze contacten van deze stichting spelen een belangrijke rol in het begeleiden van de vele vluchtelingen die het westen van Oekraïne en Hongarije binnenkomen. Small Miracles helpt nu ook alleenstaande achtergebleven mensen met maaltijden.

Wat kunt u doen?

Als u ook een bijdrage wilt leveren om de situatie voor kinderen in Oekraïne in deze zware tijd te verlichten, doneer dan een bijdrage op rekening NL46 RABO 0104 9177 25 van PGCS inzake CUC ovv noodhulp Oekraïne . Wij zorgen er dan voor dat iedere euro op de juiste plek komt.

De gedoneerde bedragen worden afhankelijk van de actuele behoeften direct door het CUC ingezet voor noodhulp voor bovengenoemde 3 doelen(tehuis, school en Small Miracles). Duskom in actie, organiseer inzamelingsacties en doneer dit via het CUC aan Oekraïne! Namens de mensen in Oekraïne alvast hartelijk dank!

Wij focussen ons nu op het inzamelen van geld omdat onze contacten in Oekraïne daar nu om vragen. Zodra er andere behoeften zijn, proberen wij daar direct op in te spelen. Wij krijgen echter ook veel aanbiedingen om vluchtelingen uit de Oekraïne op te vangen of spullen en kleding in te zamelen. Daarvoor verwijzen wij u door naar organisaties die daarop focussen.

Vorig artikelVeel vragen over situatie in Oekraïne bij gemeente Deventer
Volgend artikelCaroline van der Plas, welbespraakte stadgenoot in politiek Den Haag