DEVENTER – Alle parkeerplaatsen langs de Verzetslaan in Deventer zijn vanaf 14 april weer in beheer van de gemeente. Datzelfde geldt voor de volledige parkeergarage Stationsplein en het achterdek van de Leeuwenbrug. Voor alle 270 parkeerplekken geldt vanaf 14 april weer betaald parkeren.

De gemeente en DC Vastgoed, eigenaar van de parkeerplaatsen, zijn het eens geworden over nieuwe huur- en gebruiksvoorwaarden. Ondanks goede gesprekken kwamen partijen in het najaar van 2021 toen nog niet tot nieuwe overeenkomsten maar inmiddels zijn partijen er in goed overleg uitgekomen.

Einde gratis parkeren

De afgelopen maanden konden mensen daarom gratis parkeren langs de Verzetslaan en in een deel van parkeergarage Stationsplein en op het achterdek van de Leeuwenbrug. Er komt nu dus echter weer een einde aan het gratis parkeren.

Parkeerautomaten en borden

De komende periode worden de parkeerautomaten weer teruggeplaatst. De bebording wordt ook weer aangepast, zodat duidelijk is waar de parkeerzone begint en eindigt.

Belanghebbenden worden door de gemeente geïnformeerd.