DEVENTER – Go Ahead Eagles is er vrijdagavond in geslaagd om voor de derde keer op rij een zege te boeken in de Eredivisie. Na SC Cambuur (3-0) en PEC Zwolle (0-1) werd ook Willem II in De Adelaarshorst verslagen: 4-0. Door de overwinning schroefde Go Ahead Eagles het puntentotaal op naar 36.

Net als het hele seizoen al het geval is tijdens de wedstrijden mét publiek, zat de sfeer in De Adelaarshorst er vanaf ver voor de aftrap al goed in. Na het eerste fluitsignaal van arbiter Bas Nijhuis begonnen beide ploegen wat afwachtend aan het duel. De eerste mogelijkheid viel na ruim tien minuten te noteren. Jizz Hornkamp probeerde Andries Noppert van ruime afstand te passeren, maar slaagde daar niet in. Het eerste schot aan de kant van Go Ahead Eagles was voorbestemd aan Ragnar Oratmangoen. Zijn inzet werd geblokt. In de 26e minuut was het wel raak voor de ploeg van Kees van Wonderen: uit een scrimmage voor het doel van Willem II wist Isac Lidberg doel te treffen. Een bijzonder moment voor de Zweedse spits: tijdens het juichen gaf Lidberg tenslotte te kennen dat hij blijkbaar binnenkort vader wordt! Een schiettent was het een paar minuten later opnieuw voor het doel van Timo Wellenreuther. Iñigo Córdoba, Mats Deijl, Lidberg, Oratmangoen en Joris Kramer hadden echter allemaal geen prijs tijdens de schiettent voor het Willem II-doel.

Luttele seconden later was het wel feest voor Córdoba. De Spanjaard maakte zijn 9e doelpunt van het seizoen. In de tweede helft was het ook grotendeels eenrichtingsverkeer. Willem II kreeg wel wat mogelijkheden, maar echt in gevaar kwam Go Ahead Eagles niet.

In de 63e minuut moest Noppert wel écht in actie komen. Een kopbal van Jizz Hornkamp haalde hij sensationeel uit de hoek. Met nog twintig minuten te voetballen begon Go Ahead Eagles wat meer aan te zetten richting een derde treffer. Die viel er ook: Ogechika Heil maakte zijn eerste officiële treffer in dienst van Go Ahead Eagles. Marc Cardona deed niet veel later ook een duit in het zakje: 4-0. De conclusie van de avond? Go Ahead Eagles won zonder enig probleem van Willem II. Maar nog belangrijker: met 36 punten speelt Go Ahead Eagles ook volgend seizoen (zo goed als zeker) in de Eredivisie.