DEVENTER – De muziekkoepel wordt op Koningsdag oranje versierd. De Deventer Oranje Vereniging organiseert dan in samenwerking met de Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen een Oranjefeest. Het parkconcert is van 13 tot 17 uur en gratis toegankelijk.

Er staan maar liefst vier muzikale acts uit Deventer en omstreken op het programma.
De regionale band 4 ACRES met frontzanger Roy Nolten bijt de spits af. De geroutineerde muzikanten draaien al jaren mee in het Deventer Sixties Alive circuit. De band heeft een veelzijdig repertoire en zoekt altijd de interactie met het publiek.

Rob Steneker, de neef van de bekende countryzanger Ben Steneker, heeft een nieuwe band gevomeerd onder de naam Upside-Down Town. Rob haalt zijn inspiratie uit muziek van bijvoorbeeld Greg Trooper, Johny Cash, John Hiatt, the Jayhawks en Jimmy Lafave. Ook artiesten als Steve Earle, Slaid Cleeves en American Aquarium hebben zijn bijzondere belangstelling. Rob treedt deze middag ook nog een solo op.

Bij Another Road treffen we het voormalig Deventer raadslid Roderick Rosenkamp op drums. De band speelt de betere covers uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90. Van Rock tot Soul en van Blues tot Nederpop. Ze maken er altijd een feest van!