DEVENTER – Heeft u problemen met mobiele telefoon (smartphone) tablet, laptop of computer? Het Gilde Deventer Seniorweb organiseert, gesteund door de Stichting Eigen Bouw, één van de grote woningverhuurders in de Zandweerd, en de gemeente Deventer (subsidiegever) een inloopspreekuur voor senioren die ondersteuning nodig hebben met het gebruik van hun smartphone, tablet, laptop of computer. Het gratis inloopspreekuur wordt op 28 april 2022 van 14.00 uur tot 15.30 uur gehouden in de Van Vlotenhof, van Vlotenlaan 85 in Deventer.

Even Whats appen met de kleinkinderen of videobellen met je dochter in Spanje? Het opslaan en of delen van je digitale foto’s, het veilig surfen op internet, het kan allemaal tegenwoordig. Maar in de praktijk blijkt het voor vooral senioren toch vaak lastig te zijn om te wennen aan deze mobiele apparaten. Zij zijn er vaak niet mee opgegroeid en hebben dus moeite om al die verschillende functies te gebruiken.

Vrijwilligers van het Gilde Deventer Seniorweb verzorgen al jarenlang, met subsidie van de Gemeente Deventer, inloopspreekuren en digitale cursussen. Tot nu toe werden deze georganiseerd in de eigen cursusruimte bij Humanitas, bij het verzorgingshuis Ludgerus en sinds kort in de bibliotheek op de Keizerslande. Veel senioren wonen echter nog zelfstandig en die worden dan minder goed bediend. Om de drempel verder te verlagen wil het Gilde de inloopspreekuren op meer locaties gaan aanbieden. Het Gilde is in gesprek gegaan met de bewonerscommissie van het complex Uiterwaerde in de Zandweerd om te polsen of daar interesse  is. Toen dat het geval bleek te zijn,  is contact gezocht met de verhuurder van de woningen, de stichting Eigen Bouw. Eigen Bouw wil graag mee werken aan de organisatie van een dergelijk digitaal inloopspreekuur voor haar bewoners. Gezamenlijk is besloten dat de van Vlotenhof aan de van Vlotenlaan een passende locatie is.  Wij, de vrijwilligers van Gilde Deventer Seniorweb, nodigen daarom alle bewoners, met een hulpvraag over het gebruik van hun (mobiele) digitale apparaat uit voor dit gratis inloopspreekuur.  Natuurlijk zijn alle senioren uit de wijk welkom op dit spreekuur. Bij vragen over het gebruik van uw smartphone, tablet of laptop is het wel prettig wanneer u deze meebrengt. Op de locatie is wifi aanwezig.

Vorig artikelDes Konings Festival als vanouds in de binnentuin van het Burgerweeshuis
Volgend artikelBevrijdingstaptoe in Colmschate met top Nederlandse bands