DEVENTER – Rond 4:15 uur ontdekten bewoners van de Sanatoriumdwarsstraat in de wijk Rode Dorp dat een 45-kilometerwagentje in brand stond. Het vuur is vervolgens overgeslagen naar beide personenauto’s waar het wagentje tussen geparkeerd stond. De brand ging gepaard met flinke knallen, door airbags en autobanden die uit elkaar klapten.

Bij aankomst van de brandweer stonden alle 3 de voertuigen al in lichterlaaie en was er geen redden meer aan. Een enkele bewoner kon zijn auto nog verplaatsen of spullen uit de voortuin aan de kant schuiven, zodat het vuur niet nog verder over kon slaan.

De brandweer had de vlammen snel onder controle en kon verdere uitbreiding voorkomen. De politie doet onderzoek naar de brand, maar gaat er op basis van getuigenverklaringen en en beelden van beveiligingscamera’s uit de straat vanuit dat er sprake is van brandstichting in de 45-kilometerwagen, en het vuur daarna oversloeg. De 3 voertuigen zijn allemaal volledig uitgebrand en total loss. Van het 45-kilometerwagentje is enkel het frame nog over.

Vorig artikelRIVM waarschuwt voor Smog i.v.m. Paasvuren
Volgend artikelNieuwe winkelformule Pearle Studio geopend in Deventer