DEVENTER – Na twee jaar vinden traditiegetrouw op 13, 14 en 15 april om 18.45 uur weer de uitvoeringen van de Matthäus-Passion plaats in de Deventer Bergkerk. Solisten, koren en orkest staan in unieke kruisopstelling onder leiding van dirigent Klaas Stok. Ook stadbeiaardier Bauke Reitsma laat Deventenaren van de Mattheüs Passion meegenieten.

Vooraf aan de derde en laatste uitvoering op Goede Vrijdag 15 april klinkt namelijk ook buiten de Bergkerk en door het centrum van Deventer muziek uit J.S. Bachs meesterlijke passiemuziek. Vanaf 17.45 uur bespeelt Reitsma het Hemonycarillon (1647) van de Lebuïnustoren. Na de instrumentale inleiding van het openingskoor klinken acht aria’s en negen koralen, waarna de beiaardbespeling tegen 18.45 uur afsluit met het slotkoor “Wir setzen uns mit Tränen nieder.”

Vorig artikelLiefde voor lezen! Deventer Boekenweek gaat van start
Volgend artikel2 nieuwe opvanglocaties Oekraïense vluchtelingen