vrijdag, 24 mei 2024

Taste of Jazz gaat op toer; Gasfabriek Deventer eerste locatie

DEVENTER – Het concert in de Gasfabriek is onderdeel van een ’toer’ die Taste of Jazz de komende maanden langs verschillende locaties in Deventer zal maken om zo de meest geschikte nieuwe locatie te vinden. Op zondag 17 april vindt de editie van Taste of Jazz plaats in de Generatorzaal van de Gasfabriek Deventer. Die zondag speelt daar de jonge saxofoniste Kika Sprangers met haar quintet.

Kika Sprangers ontwikkelde zich na haar afstuderen aan het conservatorium te Utrecht op vele muzikale vlakken. Ze speelt met de Utrecht Jazz Archipel, in een trio met toetsenist Martin Fondse en cellist Jörg Brinkmann, en componeerde in opdracht van het Grachtenfestival haar eigen repertoire voor het strijkersensemble Pynarello, pianist Wolfert Brederode en drummer Jasper van Hulten. Dit laatste werd door de NRC beschreven als een betoverend mooi concert en bekroond met 5 sterren: “Sprangers’ stijl sleurt je automatisch en bedrieglijk eenvoudig mee, maar is nooit voorspelbaar. Het is jazz die van stilte opzweept naar symfonische proporties zonder een moment kitscherig te worden.”

Hoewel ze zich muzikaal richt op “kleuren binnen ragfijne lijnen” (NRC), schuwt Kika het buiten de lijntjes kleuren niet. Ze improviseert op het scherpst van de snede, gaat uitdagende samenwerkingen aan met kunstenaars uit verschillende disciplines, drijft zichzelf muzikaal tot het uiterste, maar blijft tegelijkertijd altijd bij zichzelf. Haar sterke muzikale verhaal is kwetsbaar en integer.

Meer informatie en kaarten via www.tasteofjazz.nl.

  • Datum: Zondag 17 april 2022
  • Locatie: Gasfabriek, Zutphenseweg 6A Deventer
  • Aanvangstijd: 15:00 uur, zaal open om 14.00 uur.
  • Kosten: volwassenen: €12.50, jeugd/studenten: €2.50, kinderen t/m 12 jaar gratis.
Vorig artikelNieuw programma over GA Eagles op Koekstad Radio
Volgend artikel‘Evanje’ geven bijles & oppas hulp
error: Content is beschermd!!!