DEVENTER – Op woensdag 18 mei a.s. vindt de Deventer Sportverkiezing over de jaren 2020 en 2021 plaats in de theaterzaal van Mimik. Tijdens een show, die wordt gepresenteerd door NOS verslaggever Maarten Tip, worden winnaars in de volgende categorieën bekend gemaakt:

De genomineerden van de jaren 2020 en 2021 zijn:

Genomineerden Topsportprestatie van het jaar 
– Emma Oosterwegel / AV Daventria 1906 / Atletiek
– Thomas Krol / Sportief Oost & Jumbo Visma / Schaatsen
– Go Ahead Eagles / Voetbal

Sporttalent van het jaar
– Suus Gerritsen / Draisma Dynamo / Volleybal
– Arij Fransen / Daytona Tortygas / Honkbal
– Ezra Pijl / Deventer Hockey Verenigng / Hockey

Sportinitiatief van het jaar 
– Stichting Deventer Tennispromotie / Cluboverstijgende aanpak talentvolle tenniskids
– Volleybalvereniging Avior / Padel Smash Ball
– R&ZV Daventria / Jeugdroeien

Sportiefste school van het jaar
– Kindcentrum Rivierenwijk
– Montessorischool EDMS Van Lith
– Evangelisch Kindcentrum De Olijfboom

Show 
De uitreiking van de prijzen vinden plaats tijdens een show die om 19.30 uur start. Optredens dit jaar worden verzorgd door cabaretier Jeffrey Kleine Koerkamp uit Lettele en Studio Danzo uit Deventer. Iedereen is welkom om naar de Deventer Sportverkiezing te komen. Het (gratis) reserveren van zitplaatsen is noodzakelijk en kan op www.sportbedrijfdeventer.nl/sportverkiezing.

Voorprogramma 
In de middag voorafgaand aan de Deventer Sportverkiezing kunnen kinderen gratis deelnemen aan de bijeenkomst ‘Sportstars Talent: het leven van een topsporter’. Daarin vertellen Elvira Salet (trainster van SprintTeam Oost) en Carlijn Achtereekte (winnares van Olympisch Goud in Pyeongchang 2018) over hun ervaringen in de topsportwereld. Uiteraard is er aan het einde de mogelijkheid om zelf vragen te stellen. Een gratis ticket kan worden gereserveerd op www.sportbedrijfdeventer.nl/sportverkiezing.