DEVENTER – Op zaterdag 14 mei is het Nationale Molendag. Op de Bolwerksmolen zijn er van 10.00 tot 17.00 uur allerlei activiteiten. Er zijn optredens, demonstraties, een gezellig terras en activiteiten voor kinderen. En natuurlijk zijn er rondleidingen door de molen en demonstraties hout zagen. De toegang is gratis.

De Bolwerksmolen is een houtzaagmolen uit 1863. Op de molen wordt regelmatig op een ambachtelijke wijze hout gezaagd. Tijdens de Molendag vertellen de vrijwillige molenaars alles over de molen en de werkzaamheden die nodig zijn om van boomstammen mooie planken en balken te zagen.

Op Nationale Molendag zijn veel molens in Nederland te bezoeken. Vanwege de coronacrisis zijn de molendagen in 2020 en 2021 niet doorgegaan. Maar in 2022 wordt het weer ouderwets gezellig op de Bolwerksmolen.

Waar: De Bolwerksmolen, Bolwerksweg 6 in Deventer.