DEVENTER – Heb je een dierbare verloren, dan staat vaak de wereld voor je stil en kun je je alleen voelen in je verdriet en je eenzaamheid. Ook andere vormen van verlies leiden vaak tot gevoelens van rouw. Denk daarbij aan het verlies van een relatie, een baan, werkomgeving, woonomgeving, vriendschappen of gezondheid.

Humanitas Steun bij Verlies en Rouw, organiseert wandelingen voor lotgenoten die met verlies te maken hebben gehad. Dat doen we met betrokken vrijwilligers, die bekend zijn met die ervaringen. Voorafgaand aan de wandeling starten we met een kopje koffie of thee en een kennismaking. Daarna lopen we ongeveer een uur met elkaar in een bosrijke omgeving en ronden we het samenzijn met elkaar af.

Op zondag 29 mei om 10.00 uur ben je van harte welkom in de Aula van de Tjoenerhof, Averlose Houtweg 14b in Diepenveen voor de rouwwandeling. De wandeling en het samenzijn duurt tot ongeveer 12.00 uur.

De vrijwilligers die de wandeling begeleiden zijn ervaringsdeskundigen en opgeleid om dit te doen. We nemen graag de tijd om met aandacht met elkaar stil te staan bij onze ervaringen.

Aanmelden van tevoren mag, maar is niet noodzakelijk. Voor de koffie en thee vragen we een vrijwillige bijdrage van 2,00 euro. Wil je meer informatie, kijk dan op de site van Humanitas afdeling Deventer, of bel met 06.53825830.

Deze wandelingen zijn altijd op de laatste zondag van de maand. Na deze in mei, is de volgende op zondag 26 juni. In juli en augustus stoppen we even met deze activiteit om in september de draad weer op te pakken.