DEVENTER – Op zaterdag 4 juni gaat de Deventer Zomerkermis weer van start. De Zomerkermis is twee jaar weggeweest, maar is nu weer als vanouds terug op de Brink, Grote Kerkhof en de Nieuwe Markt. De kermis duurt tot en met zondag 12 juni.

 De kermis wordt officieel geopend door wethouder Thomas Walder.  Hij wordt hierbij ondersteund door Clown Desalles.  Het centrum wordt omgetoverd tot het leukste deel van de stad. Met ongeveer 70 attracties biedt de Zomerkermis Deventer veel plezier voor jong en oud.

De exploitanten die een gunning hadden voor de kermis van 2020 zijn uitgenodigd om dit jaar alsnog naar onze stad te komen. “De exploitanten met een gunning voor het jaar 2020 waren erg blij met de uitnodiging. Zij komen graag de gunning alsnog verzilveren tijdens de Zomerkermis in onze mooie stad”, aldus Leendert Wignand, organisator van de Deventer Kermis.

Openingstijden

De kermis is van zondag tot en met donderdag geopend van 13 uur tot 24 uur. Op vrijdag en  zaterdag van 13 uur tot 1 uur.

Extra activiteiten

De kermis heeft als vanouds een boeiend randprogramma. Op zaterdag 4 juni is de opening op de Brink om 13 uur. Daarnaast zal ook Loeki de Leeuw de hele middag aanwezig zijn op het kermisterrein.

  • Op zondag 5 juni lopen er dinosaurussen rond op de kermis.
  • Op dinsdag 7 juni is het kortingsdag
  • Op woensdag 8 juni is de kindermiddag.
  • Op donderdagvond 9 juni lopen er rare vogels rond
  • Op zaterdagavond 11 juni  om 23 uur is de vuurwerkshow.
  • Op zondag 12 juni is de Kidsclub van Go Ahead Eagles aanwezig op het Grote Kerkhof.

Publieksprijzen

Ook dit jaar kan het publiek een stem uitbrengen voor de publieksprijzen voor verschillende categorieën attracties, zoals grote attracties, familiezaken en kinderattracties. Kijk in de Kermiskrant of op de website hoe je je stem kunt uitbrengen.

Weekmarkt

De weekmarkt op de Brink verhuist tijdens de kermisdagen naar de Beestenmarkt. Dat geldt ook voor vrijdag 3 juni, omdat dan de kermis al is opgebouwd.

De marktkooplieden houden tijdens de kermis diverse acties waarmee kermismunten te verdienen zijn. Kijk op de Facebookpagina van de Deventer Markten en van de kermis voor meer informatie.