DEVENTER – De opening van het Grote Kerkhof in de Deventer binnenstad is op zaterdag 28 mei! Van 14:00 tot 23:00 uur is er een afwisselend programma met muziek, dichters, dans en meer! Bij de omliggende ondernemers zijn er verschillende kleine activiteiten. Kom ook ‘Gluren bij de Buren’ om te zien wat de andere twee Lebuinuspleinen te bieden hebben. Speciaal voor de jonge bezoekers is er bij de fontein een kinderhoek waar gespeeld, getekend en gegraven kan worden.

Naast de ondernemers aan het plein hebben ook het Duurzaamheidscentrum, MIMIK en de Lebuinuskerk een aangepast programma voor overdag; met respectievelijk speurtochten, films en verhalen. In de middag zullen de nieuwe elementen van het plein kunstzinnig geopend worden en heeft de Deventer stadstroubadour, Maarten van Veen, speciaal een nummer geschreven voor het Grote Kerkhof en zal deze voor het eerst laten horen op deze dag. ’s Avonds opent wethouder Carlo Verhaar het plein officieel met een vuurshow. Jan Terlouw Junior & The Nightclub en later de band Primaat komen ook optreden. Kortom, een dag voor jong en oud waar genoeg te beleven valt!

De dag erna nog niet genoeg gehad van het Grote Kerkhof? De architect Jan van Minnebruggen komt van 16:00 uur tot 17:15 uur praten in de Lebuinuskerk. Je bent van harte welkom vanaf 15:30 uur en er is gelegenheid om vragen te stellen!

Vorig artikelDe Wonderkas op de Nieuwe Markt viert één jarig bestaan
Volgend artikelAlex kroes neemt afscheid van GA-Eagles, Kees Vierhouten nieuws grootaandeelhouder