BATHMEN – ,,Ontroerend, hartverscheurend’’, dat waren vaak de opmerkingen van de vele toehoorders toen de laatste klanken van het Oekraïense volkslied zaterdagavond in de Bathmense Dorpskerk weggestorven waren. De Oekraïense Sopraan Dasha Opanashchuk raakte daarmee met name bij de ook aanwezige Oekraïense vluchtelingen, die het volkslied staande met de hand op hun hart aanhoorden, een uiterst gevoelige snaar.
Er zaten meerdere Oekraïense accenten in het concert dat door het Britten Orkest op een voortreffelijke manier, tot groot enthousiasme van de volle kerk, werd uitgevoerd. Het Britten Orkest bestaat uit zo’n 25 talentvolle jonge musici uit Oostelijk Nederland en heeft zijn basis in Zwolle. Opnieuw bood de prachtige Bathmense Dorpskerk een sfeervol decor voor een dergelijke uitvoering.

Het totaal stond deze avond in het teken van geld bij elkaar brengen voor het goede doel, namelijk Oekraïense vluchtelingen te ondersteunen. De organiserende organisatie, de Lions Club Deventer Zuid, lichtte kort toe het benefiet concert te houden om met name de noden van de kinderen van de Oekraïense vluchtelingen die in Gorssel en Bathmen zijn ondergebracht zo veel mogelijk te lenigen. Deze kinderen hebben behoefte aan bij voorbeeld fietsen om naar school of de sportvereniging te kunnen gaan, aan laptops, mobiele telefoons of tablets, aan een uitstapje naar de Efteling, de Keukenhof of een museum.

Om hierin te kunnen voorzien is geld nodig en er is een driemanschap gevormd dat  de aanvragen beoordeelt en de uitgaven bewaakt Vanuit de plaatselijke organisaties voor vluchtelingenopvang zijn twee representanten, oud-burgemeester Nico Meerburg vanuit Gorssel en Frits Mandersloot vanuit Bathmen, bereid gevonden de aanvragen te kanaliseren onder toezicht van notaris Peter Smook uit Gorssel. Mede door de sponsoring van een aantal ondernemingen kon de leider van de avond, de heer Peter Versnel, namens de organiserende Lions Club meedelen dat er netto een bedrag van 7500 Euro voor de Oekraïense jongeren was opgehaald. Het is weer een klein steentje dat iets kan helpen het enorme leed te verzachten

Vorig artikelRené Hake nieuwe trainer van Go Ahead Eagles
Volgend artikelDeventer-gehalte bij heiligverklaring Titus Brandsma