DEVENTER – Met veel gratie, bijna eerbiedig, celebreert het negenkoppige meesterlijke ensemble uit Polen bestaande uit gerenommeerde zangers en artiesten met jarenlange concertervaring en gekleed in eenvoudige monnikengewaden, het gregoriaans. Ieder concert start met een voice-over van Jenno Terpstra, die het verhaal achter de Gregoriaanse gezangen introduceert.

Ave Maris Stella, Dies Irae, Veni Sancte Spiritus of Miriam Matrem Virginem zijn slechts enkele van de traditionele gezangen. Deze worden gevolgd door gregoriaans geïnterpreteerde wereldhits van onze tijd zoals Leonard Cohen’s Hallelujah, Knockin’ On Heaven’s Door van Bob Dylan, Sound of Silcence van Simon&Garfunkel en Tears in Heaven van Eric Clapton.

Gregorian Grace biedt met Arte Chorale een unieke en zeer emotionele koorervaring, een tijdreis van het gregoriaans gezang van de oudheid tot heden. Tijdens het concert worden voor de pauze traditionele gregoriaanse gezangen gebracht, na de pauze meer populaire liederen.

Op maandag 23 mei vanaf 20.00 uur vindt het concert van Gregorian Grace plaats in De Lebuiniskerk.
Voor tickets: www.gregorian-grace.nl/nl-nl/tickets.html

Vorig artikelBedrijven dagen elkaar uit om de Koek door te geven
Volgend artikelOpening Stadsboerderij Heerlijkheid Linde