DEVENTER – Gratis en praktisch: het Duurzaamheidscentrum organiseert infoavonden over energiebesparing. Op woensdag 1 juni is de laatste die momenteel gepland staat. Wil je geld besparen? Meld je aan.

“Veel mensen maken zich zorgen over de hoge energieprijzen”, vertelt Peter Alkemade, voorlichter bij het Duurzaamheidscentrum en energiecoach bij Deventer Energie. “Ze willen wel energie besparen en hun huis verduurzamen, maar weten niet hoe of waarmee ze moeten beginnen. Maar je kunt makkelijk geld besparen. Daarover vertellen we tijdens de infoavonden bij het Duurzaamheidscentrum: alles over kleine en grote aanpassingen in je huis voor een lagere energierekening.”

Geld besparen

Op deze avonden krijg je uitleg om je huis te verduurzamen en energie te besparen. “Met de stijgende energieprijzen is dat bijzonder interessant, want energie besparen scheelt in je portemonnee. En het is uiteraard beter voor het milieu en het klimaat. Onderwerpen zijn: isolatie, ventilatie, verlichting en verwarming. Veel kun je zelf doen en niet alles hoeft duur te zijn! We bespreken ook hoe je het kunt financieren en subsidiemogelijkheden. En natuurlijk kunnen mensen vragen stellen.”

Aanmelden

Locatie is het Duurzaamheidscentrum, bij het gemeentehuis aan het Grote Kerkhof, aanvang 19.00 uur. Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden is nodig via de website van het Duurzaamheidscentrum: dcdeventer.nl/activiteiten/infoavonden-over-energiebesparing.

Vorig artikelDode vissen door hevige neerslag in Deventer
Volgend artikelTentoonstelling in De Waag: “Deventer ontsnapte in 1672 aan een totale verwoesting”