DEVENTER – De kleding is klaar, de bussen geregeld en de tassen ingepakt. Nog een paar nachtjes slapen en dan vertrekken zo’n 80 sporters en 40 coaches naar Twente om mee te doen aan de Nationale Special Olympics in het weekend van 10, 11 en 12 juni. Dat weekend hangt de vlag van de Deventer Sportploeg op het stadhuis in top! De tachtig sporters doen mee aan zes verschillende sporten: judo, tafeltennis, zwemmen, wielrennen, skeeleren en voetbal.

De sporters hebben in april allemaal kleding gepast en inmiddels is alles geleverd en bedrukt met het logo van de ploeg en een aantal logo’s van partners. Dat ziet er prachtig uit als de hele ploeg meedoet met de intocht der atleten in het Fanny Blankers Koenstadion in Hengelo. Daar vindt de openingsceremonie plaats met het binnenbrengen van het olympisch vuur door de mannen en vrouwen van Torch Run, het ontsteken van het vuur, het afleggen van de eed en natuurlijk een aantal optredens. Mr. Pieter van Vollenhove verricht de officiële opening.

Partners

Veel ouders en familieleden bezoeken de openingsceremonie (en natuurlijk de wedstrijden in het weekend) maar ook een groot aantal belangrijke partners gaat vrijdagavond – tijdens de inmiddels bekende VIP-tour – mee naar Twente. Zonder de steun van deze betrokken bedrijven en organisaties zou het aangepast sporten in Deventer en omgeving de afgelopen jaren niet zo’n grote vlucht hebben genomen. Wethouder Liesbeth Grijsen en NOS-sportverslaggever Maarten Tip zijn die avond gastvrouw en -heer. ‘Zonder deze partners kunnen we dit niet doen’, legt voorzitter Kees van Hoof uit. ‘Zij ondersteunen ons financieel, maar ook met kennis en ervaringen. Fijn dat we ze op vrijdagavond kunnen laten zien wat we allemaal doen.’

Blije sporters

‘De sporters kunnen niet wachten’, lacht Kees. ‘En wij, de werkgroep en de coaches ook niet hoor. De Coronaperiode is echt heel lastig geweest voor veel van onze sporters. Leg mensen met een verstandelijke beperking maar eens uit dat er ineens van alles niet meer kan en mag omdat er zo’n raar virus is. Ze hebben veel thuis gezeten en vaak ook echt te weinig bewogen. De Special Olympics van 2020 zijn niet doorgegaan door Corona. Gelukkig zijn de sporters allemaal weer volop aan het  trainen en ze hebben enorm veel zin in het toernooi. En ja, ook in de feestjes die erbij horen. Ze zijn hartstikke blij dat we weer gaan.’

Medailles

Na de openingsceremonie gaan sporters en coaches naar het Olympisch Dorp. In het weekend gaat het er echt om spannen! Dan kunnen de medailles worden binnengesleept. Zondagavond rond een uur of kwart over acht  hoopt de ploeg, met heel veel medailles, terug te zijn in Deventer (op de parkeerplaats van De Scheg).

Duimt u met hen mee voor mooie, sportieve prestaties en mooi weer?

Vorig artikelInvulling oude Karwei-locatie aanwinst voor Voorstad-Oost
Volgend artikelWeek van de Digitale Radio DAB+, Koekstad Radio doet ook mee