DEVENTER – De afgelopen twee jaar kon Film op de Brink niet doorgaan vanwege corona. Ook dit jaar kunnen bezoekers niet genieten van het gratis filmfestival, wegens de nasleep van corona. De eerstvolgende editie van Film op de Brink vindt plaats in 2023.

Sinds de start in 2004 groeide Film op de Brink uit tot één van de meest gewaardeerde evenementen in Deventer en tot het grootste gratis toegankelijke openlucht filmfestival van Nederland. Het bedrijf dat de afgelopen jaren de filmtechniek leverde heeft de grootste openluchtinstallatie van Nederland moeten verkopen, aangezien deze wegens corona twee jaar lang niet gebruikt kon worden. Een vervangende installatie van dezelfde grootte en kwaliteit bleek tussen medio augustus en medio september 2022 niet beschikbaar. Hierop heeft de organisator MIMIK moeten besluiten het festival uit te stellen naar 2023.

In 2019 werd de laatste editie van Film op de Brink gehouden, met drie avonden op een bomvolle Brink in Deventer.

Vorig artikelOpvanglocatie voor Oekraïense musici en (opera)zangers geopend in Deventer
Volgend artikelEscaperoom experience bij Museum De Waag