DEVENTER – Zondagochtend rond 5:30 uur is een auto beschoten die geparkeerd stond aan de Egidius de Montestraat in de wijk Keizerslanden. Het incident werd vanochtend rond 10:30 uur pas ontdekt en gemeld bij de politie. Meerdere buurtbewoners hadden rond 5:30 uur knallen gehoord, maar toen nog niet in de gaten dat het ging om de beschieting van de auto.

De auto is twee keer geraakt, zowel in het voor en achterportier. Door de beschieting van het voorportier is ook de ruit gesneuveld. De Forensische Opsporing van de politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Rond 13:30 uur was dit onderzoek op locatie afgerond en is de auto door een bergingsbedrijf meegenomen naar een opslag van de politie voor eventueel verder onderzoek.

De aanleiding van de schietpartij is nog niet bekend (gemaakt). Officier van Dienst van de poltiie Edwin Katerberg roept omwonenden op die rond 5:30 iets gehoord hebben om zich te melden bij de politie, als zij vanochtend nog niet met agenten hebben gesproken. De eigenaar van de auto, die in dezelfde straat woont, wilde niet reageren op het voorval.

Vorig artikelTreinsimulator NS bezoekt station Deventer voor nieuw personeel
Volgend artikelDeventer turnster vallen in de prijzen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen